Proiect DIY: Masuta de cafea din butuc

masuta de cafea din butuc

Știați ca măsuțele de cafea au o istorie interesanta, iar un butuc de lemn, adică un segment de trunchi de copac face parte din această istorie?

Ea este strâns legata de apariția primelor cafenele. In Europa, prima cafenea a apărut in orașul Oxford in 1650. Spre sfârșitul epocii victoriene sunt confecționate primele măsuțe de cafea din lemn, primul model aparținând lui E. W. Godwin si datează din anul 1868. Măsuța lui Godwin a primit încă de atunci denumirea de măsuța de cafea. Numeroase documente ale momentului atestă influența pe care măsuțele realizate de Godwin au avut-o asupra designului ulterior in ceea ce privește aceste obiecte de mobilier. Astăzi, aproape ca nu ne putem imagina un living fără o măsuța de cafea, e ca un trup fără inima, de aceea nu ar trebui sa lipsească din nici o casa.

Eu va propun să vă construiți singuri o măsuța de cafea. Cum? Foarte simplu: se ia un butuc dintr-un lemn de esență tare, cu trunchiul gros si se dezbracă de scoarța (preferabil cu mana, dar se poate folosi si o toporișcă). La final dam un strat de lac pentru finisare si rezistenta.

Si Voila!

6a00d8358081ff69e2017eeac37638970d-800wi

P.s 1. Eu va propun să lăsați lemnul in starea lui naturala, dar luați aminte ca varietatea de culori este enormă. Un butuc de lemn de stejar va arăta diferit față de unul de molid. Alegeți un segment de la baza copacului, acolo unde forma este diferită de un cilindru, este mult mai spectaculos.

cum sa iti faci propria masuta de cafea

P.s 2. Daca vi se pare prea mica măsuța, folosiți 2 sau 3 butuci de aproximativ aceeași dimensiune.

masuta de cafea din butuc
masute de cafea din butuci din lemn masiv

Nu neglijați greutatea, aproape indiferent de esența lemnului din care este făcut, tot nu o veți putea muta singuri, ridicând de la pământ o măsuță de cafea făcută dintr-un butuc de lemn. Atașați-i rotile sau măcar pâsle, că o puteți împinge fără să deteriorați pardoselile.

3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    La Multi Ani! Calin
    Foarte frumos gestul tau de a daruii bucurie. Sunt si eu un tatic a unei fetite deosebite. Este foarte incantata de casute. A avut de toate felurile, insa recunosc, nu din lemn si nici care sa trebuiasca sa fie montate si pictate.
    Inca o idee si un motiv de joaca pentru parinti impreuna cu copii lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.