Șabloane de debitare pentru scări interioare din lemn masiv

Dipproject sabloane de debitare scari interioare din lemn masiv

Am găsit online mai multe soluții de proiectare sau ghiduri de construcție pentru scări interioare dar nicăieri șabloane de debitare la scară de 1:1. Cred că specializarea în breasla tâmplarilor pe un segment este o condiție necesară calității. Nu poți fi tâmplar de toate, chiar dacă lemnul și dinții de fierăstrău lucrează la fel.

Dipproject sabloane de debitare scari interioare din lemn masiv

Dogarul, dulgherul, fabricantul de scaune sau mese, producătorul de rame pentru tablouri, parchetarul sau constructorul de scări sunt familii înrudite din spița prelucrării lemnului. Au nevoie de lemn diferit, au scule diferite, știu taine diferite ce duc produsul finit mai sus pe scara excelenței, după ani și ani de muncă și de șlefuire a propriilor calități.

Ocazional, e nevoie de intersectarea acestor ramuri și de oferit soluții unor beneficiari care au achiziționat o bună parte de servicii de la un meșter în care au încredere și ar mai vrea ceva, dar e în afara competenței directe, cum ar fi o scară interioară. Sigur că ne descurcăm, ca nație, putem face orice, dar trebuie să admitem că improvizăm sau încropim, descurcând-o cumva până la urmă, cu efort mult, strădanie și bătaie de cap.

Dulgherul care mi-a făcut structura cabanei ar fi putut să-mi facă și scara interioară, la fel și cel ce face geamurile sau podelele. Scule au, dar soluțiile propuse de ei, limitate de nivelul de prelucrare la care se încumetă și care le este permis de sculele pe care le dețin nu s-a potrivit cu ceea ce-mi doream eu.

Și drept urmare face Providența cumva să se întâmple să iau legătura cu Alexandru Puchianu de la Dippanels chiar acum, ieri mai exact, și-mi spune de serviciul lor de proiectare care livrează șabloane de debitare, printate. Acum 1 an le-am cerut o soluție de cost, dar n-aveam toate cotele și am amânat cererea pe anul ăsta, cu date concrete.

Dipproject sabloane de debitare scari interioare din lemn masiv

Îmi arată pagina Dipproject și-mi explică telefonic mai pe larg ce înseamnă asta. Oricine vrea o scară interioară din lemn, fie că are scule de bază pentru prelucrarea lemnului sau CNC poate primi, contra cost, un proiect complet al scării pe care și-o dorește, adaptat nivelului de prelucrare a lemnului de care este capabil.

Dipproject este parte din familia Dippanels, producător din Brașov de panouri și produse derivate – blaturi sau scări interioare. La cererea oricui, cu un minim de informații corecte dpdv al dimensiunilor și cu un model provenit de oriunde ca inspirație de design se poate obține un set de șabloane de debitare pentru toate elementele scării, vanguri, trepte, stâlpi, baluștri, etc. Sunt marcate zonele de fixare și dimensiunile prinderilor. Se fac ajustări conform normativelor și reglementărilor în vigoare, pentru ca scara să corespundă ergonomic și funcțional. Se recomandă modificări pentru a evita situații jenante de disfuncționalitate reală, după montaj.

Dipproject sabloane de debitare scari interioare din lemn masiv

Dippanels este un producător pe care-l cunosc și recomand de multă vreme, celor care ne adresează solicitări din domeniul lemnului, diferite de produsele de mobilier prezentate în catalogul de mobilă Mobel Amadeus. Cred că flexibilitatea de care dau dovadă este rar întâlnită printre producătorii români și doar Alexandru Puchianu face ca o firmă ce funcționează satisfăcător pe plan financiar din export să își îndrepte atenția și către proiecte de mici dimensiuni de pe plan național. Suntem pe aceeași lungime de undă și acest deziderat comun ne-a făcut să dezvoltăm o relație de parteneriat și recomandare reciprocă funcțională.

Cred că mulți arhitecți pot fi interesați de această oportunitate. Cred că meșteri care au avut norocul să pornească un atelier din fonduri proprii sau finațări europene ( StartUp Nation) pot să-și lărgească oferta de produse pe care le pot realiza pentru cererile pe care le-au refuzat până acum. Oameni determinați și capabili să facă un proiect DIY în regie proprie, nemulțumiți de colaborări cu pseudo-meșteri pot avea o soluție folosindu-se de partea de proiectare la comandă oferită de Dipproject.

scari interioare Dippanels șabloane de debitare

Am aflat că costurile de proiectare pornesc de la 950 de lei + TVA. Dacă luăm în considerare costurile materialelor, când măsori de două ori și tai o dată, siguranța debitării și certitudinea că la ansamblare toate elementele se vor potrivi, compensează fără tăgadă acest cost. Dippanels poate oferi chiar și plăci sau elemente debitate conform proiectului realizat de Dipproject. L-am întrebat pe Alexandru Puchianu ce urmărește să promoveze prin acest demers, proiectare și execuție sau proiectare și livrare de șabloane de debitare. Răspunsul lui a fost sincer – „Oricare e la fel e bine”. Deschide pagina de Servicii

Imaginea de mai jos( realizare Qual Construction Bois) pare a fi cea care mă inspiră cel mai mult în realizarea proiectului meu. Cred că voi alege proiectarea și livrarea kitului de piese, nefinisate, urmând să-mi montez singur scara la căsuța de la livada.

scara din lemn
scara din lemn Qual Bois

Imaginile din hala lor, cu idei de scară sau proiecte premontate cred că sunt relevante.

Dipproject sabloane de debitare scari interioare din lemn masiv
18 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.