Sărută pământul – Kiss the Ground

organic compost pamantul

Recent am urmărit – Kiss the Ground – Sărută pământul – în traducere neaoșă și mi-am revitalizat dorința de a face compost.

Vedeți și voi cum găsiți filmul full, merită fiecare minut din timpul petrecut. Pământul este mai mult decât o suprafață, cu gazon, bălării, construcții sau agricultură.

cultura de coacăze negre
Sărută pământul - Kiss the Ground 17

Am pregătit deja pământul pentru compost, mi-am luat un schredder de crengi Agrieuro și am stabilit unde să fac locul, am la dispoziție gunoi de capră berechet, trebuie doar muncit. Mi-am propus să termin cabana de la Baia Sprie, să fie locuibilă, ca să pot sta acolo mai mult timp, zile legate, și să ajung să fac un fel de agricultură pentru autoconsum.

cabana de pe pământul de la Baia Sprie
Sărută pământul - Kiss the Ground 18

N-am avut pământ până acum 10 ani, însă azi realizez că atunci când îți ”murdărești ” mâinile cu tină, când obții produse din pământul lucrat și nu mai dai bani pe ele, este ceva miraculos. Avem la livadă o mulțime de vietăți, de la veverițe, fazani, vulpe, șoareci dar și multe specii de copaci și pomi. Aproape fără efort, culegem nuci, coacăze, ceapă, morcovi și cartofi.

grădina de legume

Partea cu compostul este efortul combinat de a valorifica ceea ce pământul ne dă. Am aproape 400 de metri liniari de gard, care trebuie curățat periodic, plus o coastă care se transformă în desiș de arbuști dacă nu o curăț. Deci bază pentru partea maro, carbon, din plin. Tocătorul face minuni, am luat plasa de îngrădire și trebuie să fac doar țargul.

pământul din compost

Mi-am salvat o imagine de pe net ca să-mi aduc aminte cum îmi place și voi face primii pași anul acesta.

materiale de compost

Rețete și categorisirea de maro/verde sunt din plin pe net, trebuie doar să vrei, se mai poate salva încă o găleată pe săptămână din resturile de la bucătărie. Metoda Berkley spune că poți ajunge în timp foarte scurt la rezultat, in câteva săptămâni, dar m-aș mulțumi cu pământul de compost de la an la an. Îl vreau pentru straturile raised bed, și poate aș reuși să ridic și solarul cu arce gotice.

arce gotice din lemn

Nu-s decis dacă anul acesta mergem în concediu, dar vreau să stau mai mult la aer cu copiii, să lucrăm în grădină, la legume și flori și coacăzi.

S-aveți Paște fericit!

4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.