Scaune de colț – o formă aparte cu funcționalitate variată

scaune de colț - set de terasa sau gradina

Despre scaune de colț putem spune că sunt o prezență rar întâlnită în România, unde cam tot ceea ce ține de mobilă este relativ clasic. Puținele exerciții de design care rup barierele sunt situații izolate. În limba engleză corner chairs returnează multe rezultate și am rămas uimit de formele edwardiene sau victoriene de scaune cu 3 ori 4 picioare construite cu spătarul în colț. În zona asiatică se întâlnesc mai des, la ei se poartă aceste soluții constructive.

Imaginile care m-au pus pe gânduri sunt cele ale unui set de grădină, subiect larg dezbătut recent, când primăvara lui 2019 stă să mijească la ușă. Zilele devin tot mai călduroase și preocuparea pentru activitățile din aer liber este tot mai frecventă. Acest set este format dintr-o masă cu blat din elemente distanțate și 4 scaune de colț care pot fi introduse complet sub blatul mesei. Avantajul este major, spațiul ocupat de acest set, vechi de altfel, este minim. Amprenta celor 4 scaune de colț nu depășește perimetru blatului de masă, ceea ce rar se întâmplă la un set clasic, cu scaune care au spătarul mai înalt decât blatul mesei.

scaune de colț - set de terasa sau gradina

Cred că formele și designul mobilierului compus dintr-o masă și scaune nu și-a spus ultimul cuvânt și se mai găsesc nișe în care să fie loc pentru un fabricant de mobilier să se manifeste. După atât de mulți ani de producție de mobilier sunt idei care s-au pierdut deși au cu siguranță valoare și se găsesc potențiali clienți care caută să iasă din tipare.

scaune de colț - set de terasa sau gradina

scaune de colț - set de terasa sau gradina

scaune de colț - set de terasa sau gradina

N-am idee cât de confortabile sunt aceste scaune de colț, nici din ce material sunt. Eu le-aș face din salcâm, pentru exterior. Nu le văd amplasate într-un aranjament interior, deși imaginile de mai jos dovedesc contrariul.

Am selectat câteva imagini găsite peste tot și aiurea în online cu modele de scaune construite cu spătarul pe două laturi, foarte elaborate. Nu-mi plac scaunele din elemente strunjite, mi se par că nu sunt robuste, dar e posibil că cei care le doresc să aibă alte criterii de apreciere.

Voi ce ziceți? Aveți? V-ar place? Ați văzut astfel de modele de scaune?

N-avem în portofoliu de scaune astfel de produse, imaginile au titlu informativ și nu sunt ale unor produse fabricate de noi.

Am scris cu gândul la cei care ne citesc și meșteresc mobilă, căutându-și locul în piață.

Cine știe, poate-poate licărește o luminiță.

scaune de colț
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.