Scaunul sa pentru sănătatea spatelui și a picioarelor

scaunul sa

Pun pariu că nu știați că există scaunul sa. Noi l-am descoperit citind un articol despre poziția corectă a spatelui când stai la birou. Dintr-un link în altul, am ajuns să citesc mai multe articole cu referire la beneficiile pentru sănătate pe care le are scaunul șa.

 

scaunul sa

Pare incomod când îl vezi și parcă nici nu te poți legăna cu el. Ce credem noi că e comod, nu e neapărat sănătos. Cei mai mulți dintre noi petrecem ore întregi pe scaun la birou. Fără mișcare, în timp, statul în poziții incorecte lasă urmări. E tare ușor să nu te gândești la ele cât ești tânăr. Scaunul acesta a fost inventat de către foști ofițeri ai cavaleriei din Marea Britanie, pentru a le face tranziția mai ușoară către viața de birou. Se pare că mai demult, școlarii au preferat acest tip de scaun, însă, în timp, interesul s-a pierdut.

scaunul sa

Designul scaunului sa are aceleași principii ca și saua pentru călărie. Probabil ați văzut-o mai mult în filmele cu cowboy. La bunicii mei la țară nu știu pe nimeni să fi avut sa, nu foloseau caii pentru călărie.

scaunul sa

Un scaun sa este mai înalt decât un scaun normal. Astfel, biroul sau masa lângă care e așezat trebuie să fie mai înalte și ele. Mărimea scaunelor obișnuite forțează picioarele noastre să stea la 90 de grade. Asezați pe un scaun sa ajungem la un unghi de 135 de grade, ceea ce menține șoldurile și genunchii într-o poziție mai comodă. Astfel, este stimulată circulația sângelui în zona picioarelor, reducându-se oboseala.

Scaunul sa a fost reinterpretat de designeri ca să fie pe placul nostru. Și asta ar fi un prim pas. Pentru a-l putea adopta, ar trebui să regândim poziția noastră vis a vis de simplul obicei de a sta. Se pare că cei care îl utilizează, au simțit din start că e mult mai sănătos pentru spate și mai relaxant decât scaunul normal. Chiar dacă nu pare!

Cu drag pentru sănătatea dvs!

 

scaunul sa

 

 

scaunul sa

scaunul sa
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.