Scule electrice pentru meșteri

Makita Bosch DeWalt masina insurubat

Recunosc că am o înclinație personala pentru marca de scule electrice turcoaz, dar consider că e cinstit să fiu echidistant astăzi față de cei trei jucători principali de pe piața sculelor și anume Bosch, Makita și DeWalt. Orice om cu o trusă de scule, care a ținut mai mult decât un ciocan, un cui sau o rangă în mână știe cele 3 mărci. Personal mă interesează aceste mărci doar raportat la meșterit, la tâmplărie, dacă taie lemn și eventual metal. Sunt sigur că se vor auzi voci care să ceară menționarea și a altor producători, și e drept și cinstit să o facă. Puteți lăsa comment despre alte mărci de scule electrice care v-au câștigat respectul.

Am vizionat niște clipuri interesante de scule aparținând celor 3 producători și sper să le găsiți la fel de atractive ca și mine. Propria mea opinie despre cele 3 mărci este după cum urmează :

  • (PR5) Bosch are culoarea verde sau albastră, depinde de gama și este arhicunoscut tuturor prin prezența generala în extrem de multe domenii, însă nu am convingerea că se identifică cu etalonul în domeniul sculelor de mână. Personal am lucrat cu un roto-percutor uriaș Bosch și am rămas impresionat de puterea sa. Totuși cred că brandul se confruntă cu mari dificultăți de percepție pe piață datorită replicilor false și a unei game prea mari și cu proveniență îndoielnică. O mașină de găurit ”Bosch” simplă a capotat în 2 ore de funcționare la noi în fabrică și când a fost demontată motorul avea inscripționat ElectroArgeș pe el.
  • (PR4) Makita sunt sculele turcoaz și este un brand apreciat în fabrici, însă mai puțin cunoscut meșterului casnic sau ocazional. Apariția sa relativ recentă, de 4-5 ani prin ofertele supermarketurilor au adus brandul în atenția potențialilor cumpărători, dar cred că încă nu are o imagine clar definită. Din gura unui profesionist vei auzi aprecieri, dar încă nu știi de ce să plătești diferența. Am lucrat cu aproape toate sculele de mână Makita necesare unui atelier de tâmplărie, poți bate cuie cu celălalt capăt al unei mașini de înșurubat, fără probleme. Ador radioul de șantier.
  • (PR3) DeWalt sunt sculele galben/negre și le asociez cu ultra-profesioniștii pentru că le văd la firme mai exclusiviste, ca și Apple-ul în domeniul notebook-urilor, dar mi se par îndepărtate consumului meșterului casnic. Prezența și imaginea pe piață este mai difuză decât a celorlalte două și aș minți să spun ceva de rău sau de bine, devreme ce nu am lucrat vreodată cu o sculă DeWalt.

Clipurile care mi-au plăcut, pentru cele 3 branduri, exact in aceeași ordine. Ordinea a fost aleasă descrescător după PR paginii pentru România a fiecărui brand.

Aș vrea să testez scula Multi-Cut, am văzut că fiecare brand are propria variantă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.