Scuterul VESPA din lemn – handmade by Carlos Alberto

scuterul vespa

Dacă auzi vorbindu-se de scuterul Vespa, gândul te duce la motocicleta realizată în Italia de către Enrico Piaggio și de către inginerul aeronautic şi inventatorul Corradino D’ Ascanio. Vespa a fost rezultatul hotărârii lui Enrico Piaggio de a reîncepe producția industrială și de a realiza un produs ieftin pentru mase, într-o țară care se reconstruia după război. Atunci când a văzut rezultatul primului prototip, Piaggo a exclamat “Arată ca o viespe!”, rămânându-i astfel numele. (vespa înseamnă viespe în italiană).

scuterul vespa

După vreo 55 de ani de la momentul prezentării în public a scuterului Vespa, prin 2001, dulgherul portughez Carlos Alberto cade la pat cu gripă. În acele momente, îi vine ideea să creeze un scuter din lemn după modelul Vespa, inspirat de un articol citit despre un italian care făcea motociclete din lemn. Când le povestește ideea prietenilor săi, aceștia se amuză și îi spun că de vină a fost febra. Neprimind încurajări, lasă la o parte proiectul, apucându-se de el prin 2007.

scuterul vespa

scuterul vespa

Mașina a fost realizată în zece luni de către Carlos Alberto și a fost sculptată din zece tipuri diferite de lemn, provenite din Brazilia și Mozambic. Are un motor original  Vespa din 1957 și poate merge până la 46 mph. Acoperită cu un lac special, rezistent la foc, scuterul Vespa a costat în jur de 2800 euro, dar Carlos Alberto spune că pentru el, e neprețuit.

L-a numit Daniela, ca să cinstească suportul primit din partea familiei. Scuterul cântărește 107 kg și cea mai grea parte a fost găsirea motorului original din 1957.

scuterul vespa

Vespa originială a fost numită de către celebrul ziar The Times ca fiind ”un produs complet italian, cum nu s-a mai văzut de la carele romane”. Mersul cu Vespa a rămas sinonim cu libertatea de mișcare. Din păcate, scuterul din lemn creat de Carlos Alberto n-a obținut permisiunea să circule pe drumurile din Portugalia, însă a prezentat interes din partea fabricii Vespa și a muzeului Vespa din Germania. E de admirat perseverența și inventivitatea dulgherului portughez!

Am mai scris noi și despre bicicleta din lemn, scuterul cum vi se pare? Dacă ați putea, ce obiect ați reproduce din lemn?

scuterul vespa

scuterul vespa

scuterul vespa

scuterul vespa

scuterul vespa

scuterul vespa
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.