Separator preliminar CT-VA-20 Festool pentru aspiratoare din seria CT

separator preliminar Festool

Despre Festool am scris prima mea experiență când am încercat două produse, un șlefuitor orbital și un aspirator, însă fără separator așa cum este promovat printre noutățile sfârșitului de 2018. Acest separator preliminar ar trebui să salveze sacii din hărtie de la colmatarea rapidă și/sau să separe plus depozitare materialul îndepărtat cu scula electrică la care este conectat. Pot spune deschis că de la prima utilizare mi s-a părut că sacii se umple prea repede.

separator preliminar Festool
separator preliminar Festool CT VA 20

Răzvan Dinu, de la Avalon Tools București mi-a trimis în pachetul de test 2 saci noi, suplimentari, în caz că se umple cel deja montat pe aspiratorul CTL SYS. Am șlefuit cca 8 mp de scândură brută, tăiată din gater, folosind discuri cu duritate mare și am golit sacii de la aspirator de cel puțin 10 ori. Era nevoie de un separator cu volum mare, chiar dacă nu la un separator îmi stătea mie gândul ci la un sac refolosibil. Nu cunosc prețurile consumabilelor însă știm fără rezerve cu toții că sculele Festool nu-s ieftine. Se impunea o astfel de soluție, cumva logic și am aflat că eu am avut această opinie după ce firma germană deja dezvoltase pachetul opțional suplimentar. Sunt review-uri multe online pentru separatorul CT-VA-20, în limba engleză, după cum am aflat si eu de curând. Cred că Festool, ca și companie ascultă vocea utilizatorilor pentru produsele sale, de regulă meșteri individuali, care uneori preced compania mamă cu idei și soluții. S-au făcut astfel de separatoare și artizanal, cum este cel din filmul de mai jos. Am setat să pornească când omul prezintă forma de ciclon artizanal.

Pachetul din coletul în care se livrează acest separator preliminar pentru seria de aspiratoare CT conține 2 systainere, lada transparentă pentru materie grosieră, furtunul de racord cu aspiratorul din seria CT si capacul de sigilare. Descrierea oficială o găsiți pe Festool România, iar prețul afișat este cel de listă. Furtunul mașinii de șlefuit se conectează la containerul superior și se poate folosi setul cu partea transparentă montată sau fără. Golirea periodică a recipientului cu material grosier poate salva mulți saci de filtrare, unde se va strânge astfel doar partea de granulație fină.

separator preliminar Festool
separator preliminar Festool CT VA 20

N-am înțeles de ce Festool promovează în imaginile oficiale utilizarea unui separator în segmentul zugravilor, cred că pentru România s-ar preta mai bine pentru tâmplari. Valoarea adăugată unei piese de mobilă la comandă cred că este mai mare decât pentru zugrăvirea pereților. În locul aspiratorului CTL SYS, mai mic, cu o diferență nu foarte mare se pot achiziționa acum variantele CT Mini sau Midi.

Fiecare distribuitor oficial poate acorda discounturi față de prețul de vânzare recomandat și uneori valorile acestea pot ajunge la 20 %. Cei de la Avalon Tools București mi-a confirmat că reacția clienților a fost imediată și produsul s-a comandat de cum s-a anunțat disponibilitatea lui pe piața românească.

Poate pare cumva surprinzător că un set de recipiente de plastic poate avea valoarea unei scule electrice de la alt brand, sau chiar să o depășească simțitor, însă nișa targetată de Festool sunt meșterii individuali, nu scule de fabrică, unde lucrează mai multe persoane cu aceleași mașini. Meșterul prețuiește confortul muncii sale, iar dacă s-a decis să acorde unui brand ca Festool încrederea sa și să se axeze pe această gamă de produse o face convins că se va folosi mult și bine de setul de scule cumpărat. Grija pentru utilizare este alta când sunt folosite doar de o singură persoană.

separator preliminar Festool
preturi oficiale – de listă

Credeam că prețurile din România sunt mai mari decât cele din străinătate, însă în condițiile dezvoltării unei relații cu un distribuitor autorizat Festool, care își și respectă partenerii găsim valori aproape identice cu cele mai bune oferte pe care le-am găsit. L-am întrebat pe Razvan Dinu de ce nu se oferă Combo Pack-uri, unde poate valoarea mai mare a unei achiziții compensează per unitate și se obțin discounturi importante. E drept, n-am găsit nici în oferta magazinelor din străinătate pachete și am aflat că fiecare distribuitor alcătuiește pachete în funcție de stocul de care dispune. Pentru 2019 Avalon Tools va oferi astfel de pachete.

separator preliminar Festool

Mi-au mai plăcut produsele aparte sau ofertele de cadouri pe care le are Festool. Nu sunt disponibile pentru România, cel puțin n-am eu cunoștință despre ele, însă ” pe afară ” se găsesc.

toolnut com promotional Festool

În privința garanției la furt, am rezerve la cum funcționează, 450 de lei este o suma mica ca să nu merite idei necurate în ”capete descurcărețe”. Chiar mă depășește rațiunea, dar atâta vreme cât este trecută ca și clauză, precis funcționează.

separator preliminar Festool

Un an nou de două ori mai prosper tuturor, s-aveți timp în vremea asta de sărbători să faceți planuri pentru 2019!

separator preliminar Festool
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.