Slender Tree – Atelier de creatie pentru mobilier

Slender Tree Slender Tree

Conceptul Slender Tree este un atelier românesc de creație pentru măsuțe de cafea unicate în stil artizanal.

Tot mai mulți pasionați de lemn imi scriu căutând să capete cunoștințele necesare prelucrarii acestui material nobil.

Unii dintre ei doresc să devină ucenici, fără simbrie, alții și-ar dori să achiziționeze utilaje și să experimenteze la nivel hobby această îndeletnicire iar alții își pun deja în practică visul și au făcut pași palpabili către realizarea de piese unicat. Admit că m-au surprins plăcut imaginile și se vede că background-ul din multinaționale are și unele beneficii când vrei să devii autonom, întreprinzător independent.

Sunt convins că tot ce mai trebuie să se întâmple este ca publicul să ia cunoștință despre astfel de demersuri și să aprecieze realizările meșterilor tâmplari în devenire. Este testul real al unei inițiative, atunci când te pui față în față cu reacția celor ce pot achiziționa visul tău. Când mobila poartă o parte din sufletul creatorului atunci șansele cresc exponențial pentru reușita unei afaceri. Ceea ce contează până la urmă este schimbul de sentimente, nu actul comercial.

Acest articol este un ”Guest Article” adică include imaginile și textul furnizat direct de protagoniști. Aștept confirmarea propriei mele aprecieri pentru munca lor, puteți să-i contactați direct, accesand www.slendertree.com

Cine sunt eu?

Ma numesc Adrian Ion si am in spate 15 ani de cariera in domeniul financiar, din care 10 ani in casele de consultanta Deloitte (pentru Deloitte am fondat biroul din Timisoara in 2008) si Ernst & Young Irlanda (3 ani). Am revenit in Romania in 2013 intr-o pozitie de CFO pentru unul din marii traderi internationali de materii prime.

In 2015 am demarat impreuna cu sotia mea proiectul Slender Tree, din dorinta de independenta in viata de zi cu zi, dar si din preocuparea de a realiza lucruri mai concrete, cu vibratie emotionala pozitiva pentru cei din jurul nostru. Nu este atat de mult o afacere, cat urmarea “pe pilot” automat a unor pasiuni mai vechi:

 • Amandoi suntem pasionati de natura, de munte mai ales, de frumusetea lui aspra iar curentul rough – raw ne-a oferit ocazia de a transforma elemente luate direct din natura, sau cat mai aproape de stadiul lor natural, in obiecte decorative si de mobilier;
 • Lucrul cu mainile – avem in spate cateva generatii de lucratori manuali, cu talent si migala bine recunoscute. Suntem iubitori ai lemnului si mai ales ai lemnului vechi – prelucrat si neprelucrat – cu toata bogatia de textura si nuante la care ajunge dupa ani de interactiune cu mediul. Si mai aduc cu mine o mai veche practica in navomodelism, care mi-a consumat multe zile in copilaria mea. Si de fapt aici am intrezarit o noua oportunitate “naturala”, fireasca pentru noi. Recenta aparitie in domeniul decoratiunilor interioare a sticlei lichide, preluata de fapt din domeniul constructiilor de amabarcatiuni de agreement, si adusa la clasa de arta (dpdv proprietati optice), a creat posibilitatea pe de o parte in a crea structuri foarte usoare cu rezistenta mecanica deosebita, iar pe de alta in a refolosi de o maniera ultramoderna orice “bucata” de lemn, cu cat mai veche, mai texturata, mai expresiva – cu atat mai bine.

Observatie: Sticla lichida este denumirea comerciala sub care s-au facut cunoscute in Statele Unite familiile de rasini epoxidice, poliuretanice si poliesterice, aduse recent in clasa de arta prin atingerea unei claritati si transparente exceptionale – “water clear”.

Despre Slender Tree

Practica am reluat-o cam acum 18 luni, odata cu extinderea si decorarea unei case la tara unde am aplicat stilul industrial si rough – raw de o maniera extensiva. Ne-am documentat, ne-am inspirit, am citit, mai ales surse de afara, dar si cateva de la noi, printer care si Stejar Masiv. Apoi am experimentat cu sticla lichida primind reactii si incurajari pozitive fantastice. Si asa am infiintat Slender Tree. In prezent suntem specializati pe productia de mese, diverse stiluri, pentru ca ele iti lasa posibilitatea de a trece de functional, si a ajunge la nivelul esteticului.

Ca si viziune si abordare Slender Tree se individualizeaza prin:

 • productia de unicate si serii limitate (max 25 buc);
 • manualitatea procesului de productie – proiectat sa inglobeze valoare adaugata “cat mai artistica”, in detrimental volumelor;
 • durabilitatea produselor
 • reutilizarea creativa – multe dintre produsele noastre se bazeaza pe materiale considerate deseuri, rebuturi, subproduse, elemente destinate distrugerii in mod normal. Cu aceste materiale facem ceea ce s-ar numi upcycling – le transformam in mobilier si piese decorative;
 • Responsabilitatea fata de natura: folosim lemn vechi, lemn din demolari, lemn din paleti; folosim materiale sustenabile – placaj, panouri de carton; acordam prioritate solutiilor si finisajelor in dispersie apoasa. Nu in ultimul rand – manufacturand piese foarte durabile reducem frecventa cu care sunt generate deseuri.

Caracterul distinctiv al produselor noastre este dat de:

 • design: flexibil, inovativ, edgy cateodata, experimental de foarte multe ori;
 • de combinatia de materiale folosite – materiale luate direct din natura in stare semibruta (lemn, piatra); materiale industriale (otel, cupru, ciment) si ultramoderne (sticla, tesaturi de fibra sintetica, sticla lichida, sau rasini sintetice)
 • de finisarea manuala concentrata pe evidentierea texturilor; si
 • de procesul preponderent manual de manufacturare.

Colectia Slender Tree – GoodTimes

Acesta colectie este eclectica, scoasa din tipare, afiliata in general curentului Industrial si care implica aplicatii libere de prejudecati pentru sticla lichida. Dincolo de aparenta ei dezordine, mix & match, firul ei director este despre life style. Ne este imposibil sa alegem o piesa favorita.

Petrified Cherry – Masa de vinuri:

O masa decorativa extrem de atractiva si durabila, care atrage in mod constant atentia. Combinatia intre pietris decorativ, ciment rosu inchis violaceu  de cirese negre inainte de parg, discurile de cires invechit in nuante de la ambra la antracit, ne-au adus in minte Padurea pietrificata din Arizona. Picioarele elaborate ale mesei, din teava de cupru, sugereaza aripile a 2 fluturi preistorici, din timpuri dinainte ca padurea mentionata sa devina pietrificata.

Imagini Petrified Cherry – Slender Tree

Slender Tree
Petrified Cherry Tree Decorative Wine Table Cover
Slender Tree
Petrified CherryTree Coffee Table Detail 2
Slender Tree
Petrified CherryTree Coffee Table Detail 1
Slender Tree
Petrified Cherry Tree Decorative Wine Table Upper
Slender Tree
Petrified Cherry Tree Decorative Wine Table Top
Slender Tree
Petrified Cherry Tree Decorative Wine Table Lateral
Slender Tree
Petrified Cherry Tree Decorative Wine Table Detail

Coffee & Milk

Masa de cafea cu boabe adevarate de cafea si efect de lapte conceputa pentru impatimitii cafelei. Aceasta masa este foarte expresiva: boabele maro inchis, laptele, amestecandu-se impreuna; lemnul vechilor corabii venind pline cu saci dinspre Americi, aburul cestii cu cafea, pana si cuprul vechilor rasnite … Doar mirosul nu l-am putut surprinde. Dar suntem siguri ca imaginatia dumneavoastra va finaliza fotografia in 5D.

Imagini Coffee&Milk – Slender Tree

Slender Tree
Coffee&Milk Coffee Table Cover
Slender Tree
Coffee&Milk Coffee Table Detail
Slender Tree
Coffee&Milk Coffee Table Top
Slender Tree
Coffee&Milk Detail
Slender Tree
Coffee&Milk SemiLateral

Lime Crush – Masa de cocktailuri

Conceputa pentru amiezile lungi si lenese de vara, petrecute in doi. Invioratoare, culori vii cu nuante de verde – galben. Ne reaminteste verdele limetelor, cu cateva adaosuri de coaja rasa de lamaie si frunze de menta. Toate combinate cu prospetimea ghetii pisate – o masa deosebita unde sa-ti servesti cocktailul favorit.

Imagini Lime Crush – Slender Tree

Slender Tree
Lime Crush Cocktail Table Cover
Slender Tree
Lime Crush Cocktail Table Top
Slender Tree
Lime Crush Cocktail Table Legs
Slender Tree
Lime Crush Cocktail Table frontal

Alaturi de piesele din aceasta colectie as mai mentiona Iced Azure. Aceasta masa este o expresie a iubirii noastre pentru peisajele si apele nordului indepartat. Nuante de albastru de la oceanul adanc la albastru luminos de laguna. Sticla sparta reproduce banchizele de gheata plutitoare din apele Nordului, iar reflexiile sale neasteptate, in lumina, ofera profunzime nuantelor de albastru. Iced Azure.

Imagini Iced Azure – Slender Tree

Slender Tree
Iced_Azzure_Coffee_Table_Cover
Slender Tree
Iced_Azzure_Coffee_ Table frontal
Slender Tree
Iced_Azure_Coffee Table Top
Slender Tree
Iced_Azure_Coffe Table Legs
Slender Tree
Iced Azure Coffee Table Detail

 

Slender Tree
21 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.