Soflete.ro – episodul despre case construite pe sistem timberframe

Marius Soflete sistem timberframe

A apărut episodul 4 – case in sistem timberframe.

Numai 3 zile au trecut de la publicarea episodului 4 din seria celor dedicate unor analize comparative pentru soluțiile de a construi un proiect de casă. Și doar 8k de vizualizări? Acum, când toți bugetarii și privații au timp liber, stau acasă, navighează și pierd vremea … sau fac planuri, cugetă și socotesc ce prioritate vor avea anul 2020?

Comentez și eu puțin, însă meritele sunt în totalitate ale lui Marius, alături de echipă. Link-ul către canalul lui de Youtube

Marius Soflete sistem timberframe

Cred că fraza din începutul materialului, pe la minutul 6, este vital să fie spusă tare, auzită și înțeleasă :

”Pentru a face cofrajele ca să torni betonul pentru o casă până în 200 de mp, făcută din beton armat, ai nevoie de mai mult lemn decât dacă ai face casa pe sistem timberframe.”

Apreciez modul în care se raportează Marius Șoflete la consumul lemnului din păduri și faptul că explică celor care nu știu câtă poluare se face ca să produci ciment. L-am ochit de o vreme pe Șoflete, am aflat despre el din proiectul casei lui George Buhnici, i-am mai acordat spațiu și promovare într-un articol dedicat – Șoflete, pardon … Marius Șoflete – Inginer Creativ– și azi pot spune că sunt încântat că am avut dreptate, creditându-l pe el și pe echipa lui cu încredere și așteptări ce nu au fost dezamăgite.

Marius, alături de arhitecți și constructori sau ingineri cu viziuni similare vor schimba radical fața construcțiilor. Nu susțin doar casele construite în sistem timberframe, cred că și CLT-ul are un viitor, însă e musai să renunțăm la construcțiile de locuințe greu demolabile.

Nici unul dintre copii noștri nu ne-a cerut o casă moștenire, doar părinții noștri au visat la așa ceva.

Cabana de la Baia Sprie este construită pe structură din lemn, însă nu sistem timberframe, ci stâlpi și grinzi. Partea de fațadă ventilată însă va apărea și la viitoarea construcție, cred că este o soluție constructivă de viitor. Scârț cu tencuială decorativă nici nu vreau să văd.

Să nu uitați și de proiectele gratuite oferite de CJMM, celor care vor să se încadreze în stilul tradițional, mai ales dacă construiesc în zone rurale, din Maramureș, evident.

Vânt din pupa Marius, aștept episodul pe CLT!

1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.