Stejar sonoma si stejar bardolino – căutarile online cele mai frecvente în materie de finisaje

Stejar sonoma si stejar bardolino Stejar Sonoma

Despre stejar sonoma si stejar bardolino pot spune că mi-au fost necunoscute până când recent meșterul Google mi-a relevat aceste două denumiri. Oamenii cauta stejar sonoma si stejar bardolino, separat, desigur, pentru a găsi nuanțele de finisaj ale stejarului ce le-au rămas în memorie. Utilizarea unor denumiri cu tentă străină, ușor de reținut, conferă unei alegeri greutate. Recent am aruncat o mostră de MDF melaminat care avea scris Sonoma pe el, fără sa-mi treacă prin minte să caut această denumire ca să o înțeleg.

Pentru mine atât stejar sonoma cât si stejar bardolino șunt în lumina ecranului și la calitatea web în care se vizualizează cel mai frecvent, culori extrem de asemănătoare și greu de diferențiat. Căutările online nu sunt deloc relevante, pentru că la acești termeni veți avea parte de rezultate cu cromatica diferita. Poate mențiunea termenilor în cazul că s-au văzut și simțit autentic mostrele pot fi de ajutor. Pentru noi, soluția prezentării culorilor în mediul online a fost alta decât fotografierea mostrelor finisate, pentru că acest procedeu nu a dus la rezultate satisfăcătoare. Irizațiile de lumină, umbrele prelucrarea imaginilor am avut senzația că alterează culoarea văzută cu ochiul liber.

De regulă, mai ales la comenzile de valoare mare, trimitem mostre fizice pentru evaluare și selecție. Este un demers care implică costuri de curierat dus-întors, dar nu 25 de lei fac diferența la costul unor piese de mobila din stejar masiv. Problema cea mai mare este că nu se mai întorc mostrarele și nu putem fabrica sute de seturi pe care să le pierdem în acest fel. Plus că după alegerea culorii, nici proprietarii de mobilă nu au ce face cu ele, nimeni altcineva nu poate reproduce finisajele, chiar daca are mostrarul nostru. Materialele sunt disponibile, însă conteaza mult procedura.

Stejar sonoma si stejar bardolino
Alibaba …

Așadar, când mai căutați Stejar Sonoma să știți că faceți referire la pădurile de pe Muntele Sonoma, din California, unde versantele estic și nordic sunt protejate de intemperii și permit creșterea unui stejar cu o calitate ridicata a lemnului. Denumirea finisajului este de fapt o formă de GRI, sau Smoked Oak. La fel și Bardolino, e o localitate italiana, fără alte referințe referitoare la stejar, având calități poate  prin ușurința de pronunție și exoticul denumirii.

Paletare din magazine online din afara Romaniei :

Noi am prezentat formele de finisare ale stejarului aici pe care le putem oferi :

Aș propune alternative pentru stejar sonoma si stejar bardolino culorile Verounder, Kiezel, Antik Grey sau Smoked Oak pentru stejar european. La cer rezultatul este mai imprevizibil.

Accesând catalogul de mobilă puteți vedea ce paleta de culori aveți la dispoziție. www.mobelamadeus.ro

Stejar sonoma si stejar bardolino
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.