Stelaje pentru lemn … din lemn

stelaje din lemn pentru cherestea

Credeam că a dispărut numele stelaje în negura amintirilor din copilăria mea, că este doar un regionalism și m-am bucurat să-l găsesc în Dexonline. No bun așa, putem merge mai departe, să public câteva imagini, preluate din site-urile diverșilor meșteri tâmplari, ca soluții mai eficiente și mai elegante de depozitare a cherestelei și semifabricatelor din lemn într-un atelier.

stelaje metalice - depozit de cherestea pentru tâmplari din Olanda
Stelaje pentru lemn ... din lemn 18

De la alții nu de la noi, așa arată un depozit de cherestea care vinde la bucată, la metru chiar și are și prețuri afișate. A fost interesant să văd cum evoluează prețul de la lemn verde la uscat, trecut prin grosime, finisat, chituit.

Nu ar trebui să scriu nici un articol, de fapt nici n-o fac, că doară n-oi vinde castraveți grădinarului. Este în realitate o futilitate să dau vreo soluție tehnică pentru stelaje. Cele metalice se cumpără, am văzut că există domeniu de .ro, precis acolo cineva crede că termenul este larg acceptat și înțeles ca atare.

Stelaje din lemn își face omul/meșterul, croite după necesitatea proprie, nu standard. Meteahna tuturor tâmplarilor pe care îi știu, starea de fapt din toate fabricile în care am fost arată că se adună o stivă/grămadă de elemente din lemn sau cherestea ce nu se poate arunca, însă nici nu se folosește curând. Și uite așa … se micșorează spațiul de podea disponibil și începi a face slalom printre ce nici n-ai arunca nici n-ai unde pune.

Poate reușesc să îl conving pe prietenul Tibi să-și facă, la el, în atelierul Kraft Mobel, perimetral este pierdut 1 m din tot atelierul.

Sper doar să zâmbiți, să vă identificați cu starea de fapt și să aduceți în lista de priorități ideea, care sigur v-a bântuit mai demult.

Voie bună, spor la treabă


Tot pentru meșteri am mai scris:

Uscator de lemn solar – idei generale despre utilitate si realizare

Lemnul infestat – pentru poziția asului de ghindă

Garantia producatorului pentru mobila din lemn masiv

stelaje din lemn
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.