Tapiterii pe scaune și fotolii livrate in 2017

tapiterii

Când ne referim la tapiterii, stofă sau piele, fie că sunt aplicate pe fotolii sau pe scaune, facem indicația către cei interesați să se orienteze la stofele aplicate pe toate modelele prezentate în catalogul de mobila, fie pe site-ul unui partener din România. Sunt printre cei mai puțini avizați să recomande o stofă, sau culoarea potrivită pentru asortări de aranjamente interioare pentru că sunt un conservator orientat către eficiență practică. Admit că nu este ușor să poți vedea paleta cromatică în minte și să faci permutări pentru a găsi cele mai inspirate tapiterii care să completeze o imagine finală. Gama de tapiterii disponibile este infinită, nu cred că cineva poate pretinde că deține toate opțiunile imaginabile de stofe.

2017 ne-a adus cereri multe din partea persoanelor particulare, însă și contacte și comenzi din parte unor case de arhitectură sau designeri de interioare. Sunt surpins de cererile celor care pot dezbrăca de tapițerii un scaun sau un fotoliu și să-l vadă în haine noi, diferite, foarte atipice față de seriile clasice aflate în producție. Producția implică procese care de regulă se desfășoară doar în fabrica, unde putem realiza conform solicitărilor majoritatea specificațiilor. Variațiile de aspect apar în urma comenzilor, noi încercăm să fotografiem la finisaj aceste produse, însă ne bucurăm și mai mult când beneficiarii ne trimit imagini cu poziția finală a produselor, în locația pentru care au fost comandate.

Fotoliul Miami – fotoliu de citit

Nu se produc foarte multe piese din această variantă, fiind destinat de regulă celor cu preferințe clasice și cu ocupații cam prăfuite în aceste timpuri. Luxul de a citi, o carte reală, poate va fi salvat de lectura pe tablete de tipul celor de la Kindle, așa cum dețin și eu una. Eliade spunea că cititul este o dulce visare, îi dau completă dreptate, este un vis pentru mine și o bucurie de câte ori reușesc să mă abandonez între paginile tipărite. De regula pentru tapiterii la acest fotoliu s-au ales stofele în carouri, iar potrivirea modelului este o provocare pentru a nu irosi materialul destul de costisitor. Ciucurii de material contrabalansează perna de sprijin de la cap si nu sunt prinse fix pe structura fotoliului Miami.

Fotoliul Hampton – catifea verde

Am prezentat anterior comparații între două variante asemănătoare – Fotolii din piele – modelul Kingston si Hampton – și alegerea modelului Hampton care tradițional s-a fabricat cu tapiterii din piele naturala, pentru a fo îmbrăcat în catifea verde a fost neașteptată. Am lăsat libertate totală beneficiarului să își manifeste preferințele și am așteptat să vedem finalul. Cred că acest tip de cereri se bazează pe un produs real, văzut undeva, care s-a potrivit perfect cu ceea ce-și dorea cel care l-a comandat. Apoi a căutat variantele disponibile și a identificat în fotoliul fabricat de noi candidatul perfect pentru tapiteria de catifea verde cu care era îmbrăcat modelul original. Rezultatul este reușit, singura observație primită este că perna este puțin prea fermă și s-ar fi dorit o variantă mai moale. Avem soluții si pentru această opțiune și voi încerca să stabilesc acest amanunt pe viitor

Am în minte și acum fotoliul Louis pe care l-am prezentat în articolul –Fotoliul Louis și artistul Andrei Rosetti – unde am primit cele mai frumoase imagini de pana acum cu produsele fabricate de noi.

Louis se poate fabrica și pe stofă, și pe piele naturală.

Tapiterii de piele si stofă pentru Louis

A, și ca final, îmi amintesc de o comandă unde a trebuit să folosim tot materialul disponibil rămas dintr-o varianta de stofă care nu se mai fabrică. Am cerut clientului să accepte cusături pe spătar, pentru a ne încadra în metrajul disponibil. La momentul când am trimis imaginile reacția a fost mai bună decât așteptările, pentru că s-a crezut că face parte din designul scaunului Brugge. Am înțeles că detaliile de fabricație sunt importante și vizibile de multe ori doar pentru producător.

Cu drag, de lucrări finalizate cu bine.

Citește și Mese din lemn masiv livrate în ianuarie 2022

tapiterii din piele
18 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.