Tenkara – pescuitul la musca în stil asiatic- japonez

pescuitul la musca

Tenkara – pescuitul la musca în stil japonez se poate explica celor care au cât de cât habar de ustensilele de pescuit foarte simplu :

  • un baț de pescuit lung, subțire și foarte flexibil
  • linia sau firul prinse într-o montură fixă, fără mulinetă
  • musca artificială
  • Ținta sunt peștii răpitori de munte – păstrăvi

Orice pescar va accepta chiar dacă nu practică, că pescuitul la muscă este regele stilurilor posibile de a fi practicate din toată panoplia pe care acest sport o inglobează. Momelile artificiale, năluci, voblere, blinkere, peștișori din tinichea sau muște artificiale necesită o pricepere aparte de a pescui. Rezultatele în kilograme sunt mult mai reduse decât la pescuitul staționar, însă emoția drilului este nemăsurată, când aștepți să muște un monstru de la câțiva metri de tine. Drill-ul este până la urmă încununarea efortului de a tenta peștele să înhațe momeala pe care i-ai prezentat-o, indiferent de stilul de pescuit abordat.

Faptul că am avut un vecin pe scară campion național la pescuitul la muscă imi conferă automat autoritatea de a vorbi în cunoștință de cauză despre subiect, dacă ar fi să ne raportăm la spusele Pedagogului de Școală Nouă, interpretat de Florin Piersic – Mie? Mie mă loază, eu care am avut un unchi Feldweber și altul căpitan la grenadiri?

Textul de față i se datorează lui Adi Boloveschi care mi-a arătat cutiile în care pescarii japonezi care practică pescuitul la musca își păstrează creațiile ce înșeală răpitorul nobil al apelor de munte. Sunt realizate din lemn, lucrate cu migală și atenție deosebită. Nu mulți pescari au în echipamentul pe care-l poartă cu ei cutii de lemn pentru momeli, nici nu s-ar justifica ca râmele sau viermușii să fie păstrați astfel, însă noblețea sportului cu cârlig ascuns în musca artificială permite astfel de aroganțe . Un site complet și detaliat găsiti la www.tenkaratalk.com.

Cutii pentru muste atificiale folosite la pescuitul la musca în stil Japonez – Tenkara

S-aveți parte de timp, pentru tot ceea ce vă pasionează sau relaxează!

Citește și despre Kotatsu – masa japoneză care-ți ține cald.

pescuitul la musca
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.