Transformă o anexa agricola în casă de locuit – case din hambare vechi

anexa agricola americana transformata

Ideea de a colecta imagini pentru un răstimp când vom putea pune în practică aceste idei se potrivește cel mai bine pentru mine pe partea agricola. Este foarte la modă să transformi o anexa agricola in casă de locuit, iar americanii au făcut din asta un curent veritabil. Hambarele lor nu sunt ca și sinalăul de fân românesc, sunt construcții cu spații mari, care permit suprafețe vitrate generoase, uși de acces mari, deschideri sub grinzi cu inimaginabile dimensiuni.

Hambar - anexa agricola transformată

E drept că e greu de aplicat la noi o astfel de idee, la noi nu ai o anexă agricola de felul ăsta să o modifici, din păcate spațiile din curțile noastre sunt extrem de reduse, ne-amenajate, multe insalubre sau dărăpănate. Ideea de a scrie acest articol mi-a venit de la o singură imagine de hambar, cea de mai sus, pe care am publicat-o acum mai mult timp și care a suscitat un interes surprinzător.

Am primit două apeluri telefonice de la persoane care erau interesate dacă dețin o astfel de construcție și care vroiau să o folosească ca platou de filmare pentru ceva producții video, o reclamă și un videoclip, cred.

Sunt zone atât de neexplorate de unde se pot trage beneficii nebănuite, plătim tribut unei lipse de deschidere, a unei viziuni restrânse cu ochelari de cal. Vedem doar 4-5 poziții de slujbași bine plătiți pe care le vânează toți tinerii care absolvă o școală. Nu ne putem gândi că sunt oportunități infinite, că preocupările și banii, valori disponibile pentru a fi plătite sunt în atât de multe zone către care nu ne îndreptăm privirea.

Am scris mai demult despre Babou, pensiunea olandezilor din Breb, care au redefinit turismul rural, arătându-le oamenilor valoarea caselor vechi, tradiționale. Recent am văzut că se continuă demolarea caselor din lemn și apar altele noi, portocalii și cu garduri de inox, vorba Laurei Zaharia. Apoi mă duce gândul la casa din lemn de cer de la Brașov, pe care am echipat-o cu o masă Lombardo, din același material, unde o familie modernă și-a găsit liniștea și căminul într-un spațiu atipic.

Cum s-ar putea schimba tendința de demolare cu una de restaurare, oamenii apreciază clar casele de lemn, iar zona agricola a României are atât de multe de oferit, încât e nevoie doar de fotografii și un cont de Airbnb ca să ”te vadă” străinii.

8 Idei de anexa agricola transformata … în spirit american:

De ce nu ieșim din bucla asta vicioasă? Avem în spațiul rural multe comori ce stau să se dărâme.

Oare doar plătitori de taxe care nu lasă-n urma lor nimic suntem sortiți să fim?

anexa agricola americana transformata
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.