Stejar pentru Ubisoft Bucharest 2022

trofee Ubisoft Romania

Odată ce ești gamer rămâi gamer toată viața, iar eu am prins jocurile de la Ubisoft chiar de la începuturi. Dacă mă joc pe calculator mai puțin este pur și simplu din cauză că nu mai am timp. Nu regret, însă fur puțin timp din când în când ca să le arăt băieților mei că tata încă nu e depășit.

Înainte de toate

Ieri am răspuns la întrebarea unui blogger ”cum poți spune cât de bătrân ești fără să dai cifre, vârstă, ci doar exemple” cu următoarele date:

  • am instalat Windows 95 și ocupa 45 de MB pe hard-disk
  • am instalat pe calculator Winamp 1.0
  • am cumpărat 1 MB de RAM cu 100 de dolari
  • am optimizat autoexec.bat și config.sys pentru calculatoare ca să eliberez cât mai multă putere pentru jocuri

Oricine a înțeles ceva din lista de mai sus poate găsi restul articolului de înțeles, altfel e posibil să nu aibă logică.

Din 2008 a fost disponibil primul Assassin’s Creed pentru PC. La noi a ajuns hackerit, nici net nu prea curgea pe țeavă. A fost unanim apreciat, la fel ca și cele 12 variante care i-au urmat. Ultimele 3 aș putea afirma ca sunt sub nivelul așteptărilor, asta poate din cauză că Ubisoft nu mai găsește crescendo-ul cu care ne-a obișnuit. Să vedem recenziile pentru Mirage.

Băiatul meu cel mai mare s-a pornit greu la citit, prima carte pe care a terminat-o a fost Assassin’s Creed (#1). Renașterea – urmată apoi de celelalte 4 disponibile traduse în limba română. Partea care l-a dus spre citit au fost jocurile, pe care le-a terminat unul după altul, cunoștea povestea și voia să afle cum prezintă cartea întreaga poveste. Oliver Bowden a făcut mai mult decât atât, a creat o ficțiune pornind de la joc și amestecând locuri reale și personaje istorice cunoscute. Eu am citit la rândul meu cărțile, pe măsură ce Tudor le termina și pot spune că sunt foarte reușite.

Oare vă dați seama că în anul imediat următor am fost în Florența și am căutat urmele lui Ezio?

assassin's creed by Ubisoft
Stejar pentru Ubisoft Bucharest 2022 32

Am văzut apoi amândoi filmul. Și am căzut de acord că o carte este muuuult mai tare decât filmul. Totul este o conspirație într-o conspirație, secrete, tradiții, angajamente de onoare, propagandă disimulată, puterea unui singur om care cu voință poate răsturna destinul. De atunci avem mereu discuții despre istorie și implicațiile politice.

După ce citești povestea lui Ezio și a lui Altair singura dezamăgire este că se termină filele din carte.

cartile Assasins Creed in limba romana scaled
Stejar pentru Ubisoft Bucharest 2022 33

Trofee pentru Ubisoft Bucharest

Apoi în decembrie 2021 am ajuns să fiu contactat de Ubisoft Romania, care aprecia trofeele făcute de noi pentru Forbes – Gala Forbes Business Awards 2020 – trofee realizate de StejarMasiv.ro. Au dorit pentru tot staff-ul de la București trofee aniversare corelate cu anii dedicați universului Ubisoft. Discuțiile pentru forma trofeului din stejar au durat destul de mult și am făcut mai multe mostre înainte de varianta final agreată.

Cred că foarte mult a contat pentru ei că suntem români, că lucrăm personalizat, cu pondere manuală foarte mare, că am susținut tehnic unele particularități justificând de ce nu suntem de acord cu unele alegeri, că am avut grijă să fie totul o reușită, nu am tratat colaborarea noastră ca o afacere și mai degrabă ca un parteneriat.

S-au stabilit 4 categorii – 5,10,15 și 20 de ani. Cei doi membrii ai echipei care au trecut de 20 de ani sunt un inginer de Politehnică și un absolvent de Ion Mincu, deci oameni tehnici. Personal am avut o satisfacție foarte mare când am realizat asta și pe tot parcursul realizării trofeelor am simțit că fac parte din magia care duce la creația unui univers imaginar atât de interesant. Mi-ar place să fiu de față când se discută cum trebuie să arate decorul prin care se mișcă personajul, ce mișcări va face, unde trebuie să ajungă … acolo unde e creația.

Trofeele au fost multe, am fost implicat direct și personal în realizarea fiecăruia. Am folosit cca 2 mc de stejar și am selectat fibra cu foarte mare atenție. Pe lângă partea de tâmplărie a fost partea de inscripționare laser și finisaj. Fiecare trofeu este unic, cu numele și anii scurși de când cel căruia i se acordă este implicat în Ubisoft București.

Partea de tâmplărie

Doar inscripționarea laser a durat cca 7 zile, s-a lucrat la foc continuu, ca să ajungem să livrăm la termenul agreat. Aproape de final îmi amintesc că am avut o discuție asupra diacriticelor, care schimbă uneori complet un cuvânt, și mai ales un nume.

A trebuit să facem etichete personalizate, la fel ca și trofeele, pentru că altfel, nimeni nu ar fi știut ce nume e scris în fiecare cutie. Logistica noastră ca să nu ne încurcăm a fost destul de complicată.

Partea de finisaj și ambalare – trofee Ubisoft

trofeu Ubisoft
Stejar pentru Ubisoft Bucharest 2022 34

A trecut aproape un an de la momentul finalizării acestui proiect și zâmbesc în continuare cu gândul că am făcut parte din povestea Ubisoft, măcar meteoric.

An de an trăiesc experiențe unice la StejarMasiv.ro și povestea începută acum 11 ani se pare că nu vrea să înceteze să mă surprindă. Nu vreau să ajung nicăieri, îmi place călătoria.

Vallhala Ubisoft Assasins Creed
Stejar pentru Ubisoft Bucharest 2022 35
26 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.