Utilaje din lemn miniaturizate – jucarii pentru copii ce vor deveni antreprenori

utilaje din lemn jucarii pentru copii

Nu scriu despre utilaje pentru lemn ci utilaje din lemn, adică miniaturizări simplificate ale utilajelor și autovehiculelor din construcții sau alte exploatări, realizate din lemn și cu care copiii pot simula ceea ce ei înțeleg că noi, adulții, facem zi de zi. Am un tractoraș de livadă, model Pasquali 995, o bijuterie de dimensiunea unui ATV, dar bătrân cât codru. Băieții mei sunt fascinați de el, îl călăresc când este oprit pe rând și imaginează ore întregi jocuri ”de-a condusul” tractorului.

Când mișc tractorul dintr-o parte într-alta cu remorca după el, am pasageri foarte încântați pe băncuța remorcii. Cred că percepția lor este de ceva foarte grozav, li se pare că mergem cu o viteză de le flutură părul și ochii ca la melcul turbat, deși vitezele cu care Pasquali nostru circulă pe terenul în pantă și accidentat sunt mai încet decât la pas. E așa de frumoasă copilăria, tocmai din cauza acestor percepții și sunt fericit că le pot oferi bucuria asta.

utilaje din lemn jucarii pentru copii

Pe vremuri exista Revista Cutezătorii, nu cred că și-o mai amintește cineva sub 40 de ani, eu am avut șansa să găsesc colecția împachetată cu sfoară a unchiului meu și am citit tot, din scoarță-n scoarță. Era color, plină de articole tehnice, proiecte practice, machete, rubrica Micul pescar, scheme electronice. Un vis, vă mărturisesc. M-a influențat foarte mult în copilărie, am umplut zile, săptămâni cu joaca inspirat de acea revistă. Nu mai există nimic similar în zilele acestea. Chiar dacă toate publicațiile s-au mutat în online, cred că existența unei forme tipărite, așa cum era pe vremuri revista Cutezătorii, ar fi fantastic primită de copii. Cu condiția ca părinții să aibă timp să-i inițieze. Adică să nu plătească o firmă care să ducă copiii la activități, ci să își facă timp autentic de a sta și meșteri lucruri mărunte cu ei.

utilaje din lemn jucarii pentru copii
ToymakingPlans.com SuperFarmTractorMural

Mai deunăzi am avut o discuție cu cineva care spunea despre România că este repetentă la multe materii, iar ceva ce e greu de găsit aici, în străinătate are mai multe variante. Am găsit reviste pline de machete, care vând schițe, componente și instrucțiuni despre cum să îți construiești diverse utilaje din lemn. Știu că Nicolae Roșioru a făcut câteva, dar paleta este restrânsă, nu am idee nici ce succes comercial a avut. Montessori și Waldorf folosesc astfel de modele-machete de utilaje din lemn pentru educația lor predată atipic sistemului de stat.

Aruncați o privire pentru utilaje din lemn pe următoarele site-uri – www.woodworking.comwww.toymakingplans.comwww.stockade.cawww.woodstore.net

Utilaje din lemn

Cei cu CNC-uri s-ar putea juca importând aceste planuri și realizându-le fizic. Da-ți-le gratuit copiilor la expoziții și târguri, sau partenerilor voștri de afaceri care știți că au copii ce încă nu sunt adolescenți. O regulă de aur a afacerilor spune că copii fericiți egal părinți exaltați, părinți cu bani în buzunar. Când pruncul tău e fericit, ești dispus și deschis la a asculta, a aproba și a parcurge drumuri ce înainte nu le luai prea tare în considerare.

Oare mai țineți minte articolul cu T-Rex-ul ? –Puzzle 3D din lemn – Dinozaur T-Rex

Eu sunt încântat de aceste jucării, ce sa mai vorbim de modele funcționale, cum este cel din filmulețul de mai jos :

Știți cum doarme apoi și mănâncă la amiază? Nu uitați că diferența dintre băieți și bărbați este prețul jucăriilor. În suflet rămânem toată viața copii.

Cu drag, de tătici destupați la minte.

utilaje din lemn jucarii pentru copii
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Foarte interesant… pentru cei mici si cei mari!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.