www.Stejarmasiv.ro – 7 ani de bună creștere și peste 2000 de articole

postul de lucru www.stejarmasiv.ro

Acum 7 ani, pe vremea asta, în 17 ianuarie publicam pe www.StejarMasiv.ro primul articol, prima mea scriere cu caracter public. Era vorba despre – Stejar Masiv | primul articol.

Nu știam ce să spun lumii, audienței la care visam prin acest blog, al cărui parcurs nici nu-l intuiam, nici nu-l puteam estima că va ajunge să dureze atât. Azi, privesc cu nostalgie în urmă și cred că dacă nu pierdeam vremea din 2006, când aș fi putut începe acest demers, am fi fost mult mai departe. Poartă denumirea de blog, ca și formă de prezență online, bazată pe platforma WordPress, însă pentru mine are aspect de revistă online, o publicație similară cu tipăriturile de mai demult, acelea care astăzi nu reușesc să mai țină pasul prin apariții bilunare cu nevoia de informare.

Sunt mândru de munca mea și a celorlalți autori care și-au adus obolul de-a lungul timpului prin articolele publicate. Irina a fost prima dintre co-autorii care și-a pus amprenta în peste 250 de articole și a prezentat o altă viziune a lemnului, una feminină, uneori visătoare, alteori incredibil de pragmatică. Apoi a apărut Virgil și Alina mai recent.

www.stejarmasiv.ro este azi o comunitate, articolele publicate au promovat ateliere românești sau meșteri individuali, artiști, designeri sau concepte ori idei preluate din publicațiile de specialitate de peste hotare. Arhitecții tradiționaliști și-au găsit un loc de promovare liber, satul și Maramureșul rural au beneficiat de materiale dedicate care mi-au adus contacte absolut nebănuite. Am cunoscut oameni, suflete cu care am vibrat și persoane cu care am legat prietenii.

Am vrut să întocmim o harta a meșterilor, dar am renunțat. Alții au făcut-o mai bine – Harta Meșteșugarilor.

catalog mobila din stejar masiv promovat de www.stejarmasiv.ro

În tot acest timp am promovat mobila din stejar fabricata de membrii familiei mele, în fabricile din Maramureș și Satu Mare, produse de serie pentru export, care pot fi achiziționate și în România prin catalogul online www.mobelamadeus.ro. Am căutat forme oneste de promovare, n-am mințit niciodată, n-am înflorit sau prezentat trunchiat produsele fabricate de noi. Nu le vindem la jumătate de preț, la ofertă de 1+1 sau cu discounturi pe motiv de sărbători românești sau americane. Sunt produse care-și merită valoarea și despre care avem încredere că vor corespunde așteptărilor celor care le comandă.

Sunt produse românești, din lemn românesc, cu muncă românească.

Am fost extrem de încântați când am primit o ștanță care arde pe lemn sigla noastră – n-am folosit-o pe cât ne-am fi dorit, dar în 2019 ne-am propus să întărim puterea numelui StejarMasiv.ro

stanta StejarMasiv

O altă piesă, recentă, fabricată la Comănești, de d-l Aoncioaie Iulian de la firma Dafios, este cea mai recentă formă prin care Stejar Masiv marchează împlinirea celor 7 ani de existență. Este pe biroul nostru, între cele două monitoare. Am finisat-o cu ulei Woca, primit de la prietenii din București, similar cu cel folosit la casuța pentru copii.

postul de lucru

Acum ceva vreme online, existau entități cu titlu de portal, însă azi s-au diluat aceste categorisiri. Când un om ajunge să citească revista www.stejarmasiv.ro și parcurge articole care nu se referă la produsele fabricate de noi se poate să ne contacteze și să ne ceară îndrumare. Drept urmare, am ajuns să cunoaștem și să recomandăm producători români de produse din lemn complementare gamei produse de noi. O facem gratuit, nu intermediem aceste recomandări contra unor avantaje financiare.

Nu avem răspuns la toate, am publicat chiar un articol – Topul produselor pe care nu le fabricam, dar au fost solicitate

Avem și ieșiri din sfera lemnului și publicăm opinii personale, însă încercăm să nu devenim partizani pe teme religioase sau politice, care de altfel nu-și au locul într-o revistă dedicată lemnului. Când am apreciat melodia celor de la TAXI – Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici – Taxi – am avut un singur cititor care a renunțat să mai fie abonat la newsletter pentru că a considerat că jignim Biserica Ortodoxă. Nu dorim să dezbatem sub nici o formă, astfel de teme. Pe de altă parte este evident că și noi, ca indivizi avem păreri, afinități sau suntem partizanii unei tabere.

În anii dinainte aniversam astfel –

Din 2019 am scris :

Avem 7 ani, deja buna creștere și cei 7 ani de-acasă se văd pentru www.stejarmasiv.ro.

Sper ca peste alți 7 ani să scriu un nou articol, aniversar, de fapt … cine știe.

Noi să fim sănătoși! Și toți cei care ne citiți!

Update 2022 – Scriu de 10 ani pe blogul Stejarmasiv.ro

catalog mobila din stejar masiv promovat de www.stejarmasiv.ro
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    La multi ani Stejar masiv! Multumim pentru tot ce ne inveti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.