Zgarie nori din lemn – proiect pus pe hartie

Zgarie nori

BBC a anunțat de câteva zile că există planuri pentru construirea unui zgarie nori din lemn, cel mai înalt din lume, până în 2041.  Compania care a anunțat îndrăznețul proiect, Sumitomo Forestry, vine din Japonia, iar ocazia este sărbătorirea celei de-a treisutecincizecea aniversare din momentul în care s-au pus bazele acestei afaceri. 350, am zis bine! 🙂

Clădirea, înaltă de 70 de etaje, va fi construită dintr-un amestec majoritar din lemn și oțel în proporție de doar 10 %. Locația va fi Tokyo și va găzui magazine, hoteluri, sedii de birou și rezidențe particulare.

Zgarie nori

Compania are un centru de cercetare și dezvoltare unde a fost gândit acest concept. I-am căutat pe net să văd cu ce se ocupă mai exact. Principala lor activitate este distribuirea de lemn și cherestea și construcțiile, dar ca orice firmă mare care se respectă, sunt implicați în proiecte sustenabile și prietenoase cu mediul.

S-ar putea să-ți placă și: Trekking printre copaci pe rampe din lemn

Clădirile din lemn, în concepția lor, ar putea deveni un etalon pentru viitor, un viitor pe care cel mai mulți dintre noi nu-l vom apuca, dar de al cărei soartă și parcurs suntem toți responsabili.

Zgarie nori

Costul estimat al clădirii este de 5,6 miliarde de dolari, aproximativ dublu față de costurile unui zgarie nori convențional de aceiași dimensiune. Însă, compania japoneză estimează că vor reuși reducerea costurilor până la finalizarea proiectului, datorită progreselor tehnologice.

Din 2010, Japonia a dat o lege care impune constructorilor să folosească lemnul pentru clădirile publice mai mici de trei etaje, prin urmare, conceptul nu e nou. Titlul de cea mai înaltă clădire din lemn îl deține un cămin de studenți din Vancouver, având 53 de metri.

Eu scriu și mă minunez de vizunea lor. Oare unde vom fi peste 23 de ani? Ne facem drum prin Tokyo să nu uităm la el?

Cu drag de vise mărețe!

Zgarie nori

Zgarie nori

Zgarie nori
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.