3.5% din impozitul pe venit redirecționat

3.5% din impozitul pe venit

Abia am terminat de completat formularul, pentru ca 3.5% din impozitul pe venit să meargă unde vreau eu, nu într-o groapă comună de unde vulturii să ciugulească cât vor.

La un salar minim pe economie ai impozit cca 70 de lei. Dacă redirecționezi 3.5% din acest impozit, fiecare om alege de fapt să trimită 2,45 lei

Este nesemnificativ, pentru fiecare dintre noi, însă multiplicarea poate avea efecte reale, când vorbim de numere mari – 100.000 sau 1.000.000. Chestia este că e legal, dar nu vei auzi din gura funcționarilor publici îndemnuri să ”profiți” de ocazie.

Pentru un salariu net de 3000 de lei, angajatorul cheltuie 5235 lei din care 2235 lei merg la stat. Apoi din cei 3.000 de lei rămași cam orice cumperi conține TVA de 19%, deci mai le dai 570 de lei. Așa că socoteala se transformă în 2805 lei la stat și 2430 salariatului. Ceva e putred în Danemarca …

Nu e mult de când am scris cum vreau eu să folosesc legal puterea de a direcționa o parte din impozitele plătite statului, nu doar cei 3.5% din impozitul pe venit, ci tot ceea ce am puterea de a le schimba destinația.

Articolul era – Impozite și taxe datorate statului – ce poți face? Mi-aș dori să am mai multă disciplină financiară și să nu uit să respect toate termenele până la care pot mișca acești bani.

3.5% din impozitul pe venit
3.5% din impozitul pe venit redirecționat 12

Eu am îndreptat de fiecare dată donațiile către Dăruiește viață – e clar si vizibil ce se face cu banii aceia, plus că îmi doresc să existe această facilitate, deși nu aș vrea să beneficiez de serviciile lor niciodată în toată viața mea. Formularul online 230, e foarte simplu de completat și oamenii de la Dăruiește Viață sunt atât de activi și creează facilitatea de a dona extrem de simplificată, încât să nu semnezi este doar din cauză că nu vrei să dai nimănui nimic, sau nu-ți pasă.

3.5% din impozitul pe venit eludează scurgerea în groapa comună a bugetului de stat, unde pot spune cu mâna pe inimă că nimeni nu știe despre toate sumele care pleacă și unde.

Dacă crezi că statul a uitat de tine, nu plăti impozitele …

1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.