Am construit o casă pe structură din lemn în 2023

casa pe structură din lemn

Sunt 122 de zile de la ultimul articol publicat aici, cel din 23 august 2023 – , timp în care am construit o casă în Baia Mare și ne-am mutat în ea.
Am emoții să reîncep să scriu și m-am gândit că primul articol este despre finalizarea lucrărilor. În 11 aprilie era iarbă pe teren și s-a balizat poziția viitoarei construcții. În 2 decembrie am făcut imaginea din dreapta, la momentul instalării panourilor solare.

terenul balizat în 11 aprilie 2023
Am construit o casă pe structură din lemn în 2023 29
casa pe structură din lemn
Am construit o casă pe structură din lemn în 2023 30
certificat de performanta energetică
Am construit o casă pe structură din lemn în 2023 31

Începutul a fost în februarie când am desenat pe un calendar termenele de execuție dorite pentru fiecare fază. Acum, că am terminat de construit o casă și locuim în ea, pot spune că a fost o nebunie frumoasă, pe care la început de 2023 doar eu credeam că o vom duce la bun sfârșit. Pot spune că am construit o casă, cu mult ajutor și șansă și parcă totul a contribuit ca să reușim.

Oameni faini, pricepuți, implicați și altruiști au lucrat aici. Prieteni, suflete cu adevărat calde, oameni la care le strâng mâna și îi aștept ca musafiri și după încheierea lucrărilor, pe fiecare în parte.

Am avut 2 piloni de bază, Adrian Cramăr de la Qual Construcțion Bois și Andrei Leșan – președintele ARCSIB. Cu ani buni înainte să băgăm cupa în pământ am discutat nenumărate ore cu fiecare pentru a înțelege ce urmează să facem. Adrian este răspunzător pentru structura din lemn – Casa eficientă energetic – structura în 8 zile, iar dl Andrei pentru izolații, horn, sobă, instalații sanitare, termice și ventilație.

Toți cei implicat s-au prezentat fantastic, a fost un șantier fără tensiune, ceartă, vorbe grele, nemulțumiri … elemente comune unui șantier românesc. Nici nu s-a înjurat, nici nu s-au adunat saci de sticle sau doze de băuturi. Fiecare om și-a adus aportul și am ajuns să putem să ne mutăm în data de 19 decembrie 2023, cu toate condițiile necesare unui confort de bază. Băile, bucătăria și dormitoarele sunt gata, doar pe partea de mobilare mai trebuie aduse piese, dar asta se va întâmpla în prima parte din 2024.

Voi reveni de acum încolo cu detalii pe faze, cu descrierea unor elemente importante, însă astăzi acest articol este despre oameni.

Am construit o casă cu aceste 4 palme, ale Adrianei și ale mele, alături de multe alte palme care s-au asprit muncind, dar care aparțin unor chipuri zâmbitoare.

palmele cu care am construit o casă
Am construit o casă pe structură din lemn în 2023 32


Galeria foto este pentru cei care au lucrat și și-au lăsat o parte din suflet aici, în casa noastră.

Așa am construit o casă în 2023

Adi Boloveschi
18 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Felicitări si Sarbatori frumoase!!!!

    Dorim un articol detaliat despre soba construita. Multumim

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.