Pentru amenajările livingului cu piese de mobilier din lemn, alegeți corect sursele de iluminat

amenajare interioara cu candelabru cu abajur impletit din nuiele

Mi-am adunat gânduri multe ca să scriu despre sursele de iluminat. Îmi salvez imagini cu indicii și caut idei din noianul disponibil online.

Am de gând să ies din tiparele clasice pentru amenajările interioare și să creez un spațiu mare într-un apartament, unind holul de intrare, cu bucătăria și livingul. Rezuntă un spațiu generos, prin înlăturarea a doi pereți din BCA de 10 cm, care separau cele 3 spații. Normal, criticile asupra ideii se leagă de mirosul degajat din bucătărie, de dificultatea încălzirii unei zone așa largi și, cred eu, de inerția acceptării unor idei nonconformiste. Dacă era casă, atunci da, nu era nici o problemă, că deh, așa se fac casele.

candelabru sursele de iluminat

Într-un final, după dezbateri multe, privitoare la modul de amenajare a spațiului, când toate și-au găsit locul, spațiul pare aerisit și sufiecient de încăpător pentru a primi în jur de 10 oaspeți confortabil, am ajuns la partea de iluminare. Am mai scris despre această parte și cred că e vital, ca după ce faci eforturi de toate felurile, și financiare și fizice să aduci fiecare obiect sau material la locul său, să-l pui în valoare printr-o lumină corectă.

candelabru - sursele de iluminat

Cred foarte tare în cele două faze în care lumina trebuie să apară. Una de activitate, cu sursele de iluminat suficient de puternice și totodată discrete pentru ca activitatea să poată avea loc în cele mai bune condiții și o stare de veghe, cu sursele de iluminat estompate, de adormire, pentru atunci cănd liniștea este stăpână și intreaga casă se pregătește să adoarmă.

Am recurs pentru exemplificare tot la situl meu preferat în domeniul amenajărilor, www.potterybarn.com . Mi se par atât de reușite sursele de iluminat din colecțiile lor, modelele foarte variate, pe gusturi și game diferite, ce se potrivesc aproape pentru orice amenajare. Faza frumoasă e cu prețurile, în RON, cu toate acestea pentru multe produse au specificat că nu se livrează în afara granițelor, dar valorile sunt surprinzător de mici pentru piese frumoase, ce nu le găsești la noi.

surse de lumina

Nu vorbesc de rău produsele turcești sau chinezești, ci pe cei ce aruncă pe piață obiecte de proveniență ciudată, ieftinituri, din materiale proaste, spoite la suprafață. Au și acele țări produse frumoase, cine a vizitat Bazarul din Istanbul sau Silk Market-ul din Beijing pot confirma, că pentru prețuri decente se găsesc produse de calitate. Marile branduri europene, în schimb, în reprezentanțe ce ajung să fie a doua sau a treia mână poartă după ele adaosuri consecutive ce duc produsele nemțești sau italiene în segmentul prohibitiv.

surse de lumina sursele de iluminat

surse de lumina

Dintre imaginile de mai jos cu sursele de iluminat atipice, poate vă surâd idei așa cum mi-au surăs și mie și poate așa vom educa ofertanții să se diversifice ca gamă de produse și să se mulțumească cu câștiguri decente.

candelabru sera sursele de iluminat

aranjament interior cu candelabru sera sursele de iluminat

surse de lumina

surse de lumina

surse de lumina sursele de iluminat

surse de lumina

surse de lumina

surse de lumina

Cu drag, de bun gust!

Citește și – Oshan Kesa – Pergalemnul inventat de Alin Ionescu pentru corpuri de iluminat

14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Articolul este foarte autentic, stil Edina Catana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.