Sunt doar zile de când am vorbit pentru prima dată cu Cristina Curelea și cred că empatia caracteristică celor care apreciază lemnul și naturalul este sentimentul ce l-am simțit cel mai puternic. Poți citi SoLemn cu accent românesc sau englezesc. Oricum este vorba despre lemn, în So_Lemn Cristina și-a exprimat simțul artistic folosind meșteșugul unei familii din Moldova și ducând Lambswood la expoziții importante cu numele României atașat de țara de origine a creațiilor sale.
Lambswood by Solemn create de Cristina Curelea sunt o turmă de miei din lemn de salcie roșie, cu 3 picioare care sprijină un bol din lemn îmbrăcat în blană pufoasă de oaie. Designul este pentru mine o limbă străină, întotdeauna am încercat să apreciez utilitatea înainte de formă sau emoție. Lambswood implică emoție, sunt simbolizate animale de casă pentru cei care n-au pierdut mirosul de fân din nări sau sinapse ori gustul bucatelor simple de la țară. Automat, gândul te duce la rural când întâlnești astfel de piese de mobilier într-o casă. La țară, într-o cabană poate nu te-ar surprinde, însă opțiunea acestui tip de scăunele pentru un apartament urban poate exprima o caracteristică pentru oamenii care le apreciază. Trebuie să fie dintre cei care au păstrat legătura cu originile și sunt tentați să părăsească asfaltul cât mai des.
Cristina Curelea este actor păpușar, simte și transmite emoție prin ceea ce apreciază și face. Spațiul de pe Știrbei Vodă recondiționat de Solemn denotă implicare socială, proiectul de anul viitor va deveni vedetă pentru momentele de interacțiune cu copiii. Deja sunt multe elemente care fac un portet al omului din spatele Solemn, iar eu mă consider cel căștigat prin scrierea acestui articol.
Trebuie promovat curentul de design românesc, tot ceea ce emană sentiment național are valoare peste cuantumul produsului în sine. Trebuie să învățăm să ne prețuim să ne promovăm și să facem din produsele noastre, ale conaționalilor noștri puncte de interes și apreciere. Lemnul este un început frumos, prelucrat în produse finite, nu material brut. Finisajul ar putea fi tot unul natural, cum sunt lazurile de la PaintEco, pe bază de ulei de in care impregnează lemnul, fără a forma o peliculă de suprafață. Sunt tot mai tentat de astfel de abordări pentru finisajul lemnului, urmează sa scriu despre experiența mea în utilizarea lor.
E cam departe Baia Mare de București, dar am sentimentul că urmează sa ne și vedem cu Cristina, vara viitoare căsuța mea de la livadă are deja programate întâlniri frumoase, cu oameni calzi.
Cu drag, de suflete ce fac frumos în jurul lor.